Професионална линија на машини за перење

profmasina LM 7 P

 • Преден и страничен панел од нерѓосувачки челик AISI 304;
 • 8 програми предефинирани од страна на произведувачот.
 • 12 различни јазици;
 • Приказ на име, должина и карактеристики на програмот ;
 • Капацитет : 7 Kg
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

Високо обртајни машини за перење

visokoturazna LM 8, LM 11, LM 14, LM 18, LM 23

 • Преден и страничен панел од нерѓосувачки челик AISI 304;
 • IМ 8 со екран на допир и можност за складирање повеќе од 200 различни програми на работа
 • 15 различни јазици;
 • GSM далечинска асистенција: секоја машина е опремена со GPS уред кој овозможува далечинско диагностицирање на проблем и одржување
 • USB влез на предниот дел од машината: овозможува префрлање податоци од машина на компјутер или од машина на машина
 • Капацитет : LM 8 -8 kg, LM 11 – 11kg, LM 14 – 14kg, LM 18 – 18kg, LM 23- 23kg
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

Високо обртајни машини за перење

visokoturazna2 LM 30, LM 40, LM 55, LM 70, LM 85

 • Преден и страничен панел од нерѓосувачки челик AISI 304;
 • IМ 8 со екран на допир и можност за складирање повеќе од 200 различни програми на работа
 • 15 различни јазици;
 • GSM далечинска асистенција: секоја машина е опремена со GPS уред кој овозможува далечинско диагностицирање на проблем и одржување
 • USB влез на предниот дел од машината: овозможува префрлање податоци од машина на компјутер или од машина на машина
 • Капацитет : LM 30 – 30kg, LM 40 – 40kg, LM 55 – 55kg, LM 70 – 70kg, LM 85 – 85kg.
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

Тандем машини

tandem TDM 0808, TDM 0811, TDM 1111, TDM 1414, TDM 1418, TDM 1818

 • Преден и страничен панел од нерѓосувачки челик AISI 304;
 • IМ 8 со екран на допир и можност за складирање повеќе од 200 различни програми на работа
 • 15 различни јазици;
 • GSM далечинска асистенција: секоја машина е опремена со GPS уред кој овозможува далечинско диагностицирање на проблем и одржување
 • USB влез на предниот дел од машината: овозможува префрлање податоци од машина на компјутер или од машина на машина
 • 3 детергентски пумпи за автоматско и прецизно дозирање на детергент
 • автоматизирана контрола на сушење
 • Капацитет на перење/сушење : TDM 0808-  8kg/8kg, TDM 0811 – 8kg/11kg, TDM 1111 – 11kg/11kg, TDM 1414 – 14kg/14kg, TDM 1418 – 14kg/18kg, TDM 1818, 18kg/18kg
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

Машини за перење со асептичка бариера

aseptic D2W 18, D2W 23, D2W 30, D2W 55

 • Преден и страничен панел од нерѓосувачки челик AISI 304;
 • IМ 8 со екран на допир и можност за складирање повеќе од 200 различни програми на работа
 • 15 различни јазици;
 • GSM далечинска асистенција: секоја машина е опремена со GPS уред кој овозможува далечинско диагностицирање на проблем и одржување
 • USB влез на предниот дел од машината: овозможува префрлање податоци од машина на компјутер или од машина на машина
 • Капацитет : D2W 18 – 18kg,D2W 23 – 23kg, D2W 30 – 30kg, D2W 55- 55kg.
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

Машини за перење за MOP

visokoturazna LM MOP

 • Преден и страничен панел од нерѓосувачки челик AISI 304;
 • IМ 8 со екран на допир и можност за складирање повеќе од 200 различни програми на работа
 • 15 различни јазици;
 • GSM далечинска асистенција: секоја машина е опремена со GPS уред кој овозможува далечинско диагностицирање на проблем и одржување
 • USB влез на предниот дел од машината: овозможува префрлање податоци од машина на компјутер или од машина на машина
 • MOP Програма
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

Нормални машини за перење

visokoturazna RC 8 , RC 14, RC 18, RC 23, RC 30, RC 40, RC 55, RC 70, RC 85

 • Преден и страничен панел од нерѓосувачки челик AISI 304;
 • IМ 8 со екран на допир и можност за складирање повеќе од 200 различни програми на работа
 • 15 различни јазици;
 • GSM далечинска асистенција: секоја машина е опремена со GPS уред кој овозможува далечинско диагностицирање на проблем и одржување
 • USB влез на предниот дел од машината: овозможува префрлање податоци од машина на компјутер или од машина на машина
 • Капацитет: RC 8 – 8kg , RC 14 – 14kg, RC 18- 18kg, RC 23 – 23kg, RC 30 -30kg, RC 40 – 40kg, RC 55 – 55kg;, RC 70-70kg, RC 85-85kg
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

Машини за сушење алишта

dryer ES 10, ES 14, ES 18, ES 23, ES 34

 • Сите делови се премачкани со слој од епоксин прашок.
 • IМ 7 микропроцесор со 30 програми кои можат да бидат именувани и конфигурирани по ваш избор
 • 11 различни јазици;
 • Самостојно дијагностицирање на проблеми
 • Привремено модифицирање на програма за време на нејзината работа.
 • Контрола  на сушење: автоматизирано сушење со контрола на преостанатата влажност за заштита на осетливи ткаенини
 • Капацитет: ES 10 – 10kg, ES 14 – 14kg, ES 18 – 18kg, ES 23 – 23kg , ES 34 – 34kg
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

Машини за сушење алишта

dryer2 ES 55, ES 75

 • Сите делови се премачкани со слој од епоксин прашок.
 • IМ 7 микропроцесор со 30 програми кои можат да бидат именувани и конфигурирани по ваш избор
 • 11 различни јазици;
 • Самостојно дијагностицирање на проблеми
 • Привремено модифицирање на програма за време на нејзината работа.
 • Контрола на сушење: автоматизирано сушење со контрола на преостанатата влажност за заштита на осетливи ткаенини
 • Капацитет: ES 55- 55kg, ES 75 – 75kg
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

Валјаци за пеглање

valjak FI 1000/25,FI 1250/25,FI 1500/25,FI 1500/33, FI 1750/33, FI 2000/33

 • IМ 7 микропроцесор со 30 програми кои можат да бидат именувани и конфигурирани по ваш избор
 • Контрола на температура на пеглање
 • Контрола на брзина на пеглање
 • Притисокот на пеглање автоматски го одредува процесорот
 • Функција за ладење за заштеда на електрична енергија
 • Должина/дијаметар на валјакот: FI 1000/25[1000mm/250mm],FI 1250/25 [1250mm/250mm], FI 1500/25  [1500mm/250mm], FI 1500/33 [1500mm/33mm], FI 1750/33 [1750mm/330mm], FI 2000/33 [2000mm/330mm]
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

Валјаци за сушење серија

valjakmca MCA 150,  MCA 180, MCA 210

 • IМ 7 микропроцесор со 30 програми кои можат да бидат именувани и конфигурирани по ваш избор
 • Контрола на температура на пеглање
 • Контрола на брзина на пеглање
 • Приказ на моменталната програма на работа
 • Функција за ладење за заштеда на електрична енергија
 • Должина/дијаметар на валјакот: MCA 150[1500mm/325mm], MCA1800[1800mm/325mm], MCA210[2100mm/325mm]

Валјаци за сушење серија MCM

valjakmcm MCM 2500 STD,  MCM 2800 STD MCM 3200 STD

 • IМ 7 микропроцесор со 30 програми кои можат да бидат именувани и конфигурирани по ваш избор
 • Контрола на температура на пеглање
 • Контрола на брзина на пеглање
 • Приказ на моменталната програма на работа
 • Функција за ладење за заштеда на електрична енергија
 • Отпорност на високи температури
 • Две дугмиња за итен прекин на програмата
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.

 

Професионална пегла

Prof pegla  
за повеќе информации посетете ја официјалната страна на Imesa.